Verdelen

Wat zou ik graag mijzelf af en toe in vieren willen delen en dan alles kunnen doen wat ik wil/moet doen. Natuurlijk moet het huis er een beetje netjes uitzien, maar naast het breiwerkje dat ik nu onder handen heb, zou ik ook graag aan een quiltje willen werken, een borduurtje af willen maken ……. Ja, ik weet het, iedereen die creatief bezig is, heeft hier last van, maar ik wilde het nog maar eens gezegd hebben.

De afgelopen twee weken ging ik iedere zaterdagochtend naar WOOOL in Den Haag om daar de workshop sokken breien te volgen en zie hier een deel van het resultaat. Nog niet helemaal af want morgen de laatste “werkdag” en dan leren wij de teen met de Kitchenersteek te sluiten. Sok één staat dus op de naald tot de teen, sok twee, hiernaast, is halverwege de voet. Een heel vruchtbare workshop dus wat mij betreft. Door de ervaren Pauline de fijne kneepjes van hielbreien doorgekregen en dit zal zeker niet het laatste paar sokken blijven.

Hierna eerst weer verder met de stola, alhoewel ik denk dat ik de wol anders ga inzetten. Een shawl met een ajourpatroon en de inbreiwol voor een paar sokken. Het inbreien probeer ik mijzelf aan te leren, het lukt wel, maar het houdt vreselijk op en als ik iets mis is het geduld om dit soort projecten tot een goed eind te “breien”.

Advertenties