Appelvlaai

2016-05-22 19.13.42 DH had zin om iets te gaan bakken en zie hiernaast het eindresultaat. Op een iets te donker bovenrandje na, foutje bij het instellen van de temperatuur, een zeer eetbaar experiment, zoals het half lege bord bewijst.

Het is een appelkruimelvlaai en voor de liefhebbers klik hier voor het recept.

Verder deze week bijna continue gewerkt aan de Irish Circles, géén foto-update, moet alles nog even strijken en zo, maar als ik er aan denk, volgende week weer de gezamenlijke bijeenkomst, misschien mag ik van de andere dames ook wat resultaat fotograferen en dan zal ik het op mijn blog plaatsen.

Zelf dus de cirkel op de achtergrondstof genaaid en nu druk bezig de eerste vier blokken te maken. Pfff wat kan een mens moeilijk doen over kleurenkiezen, ik dus hè, maar tot nu toe wel blij met de uitkomst van ieder blok. Blok 4 wordt een aangepast blok. Er zitten een aantal blokken in met een rand eromheen, 1 tot en met 3 bijvoorbeeld en ik ga van blok 4 ook een blok met een rand maken, voor de door mij gewenste symmetrie.

De volgende 4 blokken bij de vorige les opgekregen, deze moeten twee keer gemaakt worden om aan het benodigde totaal-aantal te komen. Daarvan één gemaakt, om te zien wat ik ervan vind. Geeft in ieder geval het inzicht dat er ook nog veel lichtgekleurde blokken bij moeten komen om te zorgen dat het geen sombere quilt wordt.

Verder mijzelf een boek van Marie Wallin cadeau gedaan, voor ooit, om een trui te breien, Windswept in eerste instantie uitverkocht, maar nu in eigen beheer weer uitgegeven door Marie Wallin en zo fijn dat De Afstap in Amsterdam er een paar ingeslagen heeft! Ook kon ik geen weerstand bieden aan het nieuwe boek van Kate Davies, The book of Haps en deze komt in het begin van juni mijn kant op. Op haar weblog nu iedere dag een kort verhaaltje over de patronen die in het boek zijn opgenomen.

Drukke week voor de boeg, wil nog minstens twee blokjes afhebben voor de cursus van zaterdag, maar er staan nog andere dingen op het programma dus of het gaat lukken?

 

Advertenties