Antwerpen

Vorige week viel er het nodige te vieren en nadat alle festiviteiten waren afgerond gingen wij op weg naar …..

DSC00059

Hier waren wij vorige week een paar dagen, ja, tijdens het hittegolfje. Desalniettemin hebben DH en ik met volle teugen genoten. Veel terrasjes bezocht en iedere avond heerlijk buiten kunnen eten. Kan iedereen het oude centrum van Antwerpen aanraden.

DSC00072

De entree van ons hotel in Antwerpen, net een beetje uit de drukte en hieronder een reactie op de Pokémon Go Gekte die ook die week in Antwerpen is uitgebroken.

DSC00070

Op 21 juli vieren de Belgen dat Leopold in 1831 als eerste Koning der Belgen de grondwettelijke eed aflegde op het Koningsplein in Brussel. Wij vierden die dag met hen mee dit jaar. Wij waren er o.a. getuige van dat de notabelen van Antwerpen onder escorte van een hele stoet motoragenten, zwaantjes zoals de Antwerpenaren hen noemden, arriveerden bij de kathedraal voor het Te Deum, een bijeenkomst die ongeveer een half uur duurde.

In juli is winkelen in België sowieso een aanrader want zij kennen nog echte uitverkoop, kortingen van 40 en 50 procent waren geen uitzondering. Leuk kunnen slagen voor een paar schoenen, een rokje, t-shirt en zomerjurkje. Als je voor speciale winkels gaat wel van tevoren even checken wanneer de winkel zomersluiting heeft, voorkomt teleurstellingen.

Natuurlijk ook iets handwerkerigs op het programma, een bezoekje aan LANA Wol-Patchwork-Handwerken. Geen link naar de website, want LANA is een nieuwe website aan het ontwikkelen. Mooie winkel met veel keuze voor mooie wolletjes en heel veel keuze in de Kaffe Fassett stofjes-afdeling. Niet zo geneusd bij de handwerkafdeling want met mijn kippige ogen is borduren geen geliefde bezigheid meer. Gaat alleen maar goed met een loupebril o.i.d. en aangezien patchen en breien ook leuke bezigheden zijn, beperk ik mij daar maar toe.

Eén van de festiviteiten van vorige week was mijn verjaardag. Ben schandalig verwend, oudste DS en vriendin gaven een prachtige thee mok 2016-07-25 16.08.11 en twee heerlijke theesoorten en jongste DS heeft net als voor moederdag een momentje quality-time cadeau gedaan. Dat betekent dat wij op een daarvoor geschikt moment samen de keuken induiken en iets lekkers gaan bakken. Helemaal gezellig zo’n moeder-zoon momentje.
DH nam mij ‘s-middags mee uit, gezellig terrasje pikken en ik bleef gelijk plakken aan een paar schoenen. ‘s-Avonds nog heerlijke saté’s van de BBQ, natuurlijk alles zelf gemaakt door DH en de dag was perfect.

Volgende week weer een update voor de Circles, er wordt hard aan gewerkt, maar andere projecten schreeuwen ook om aandacht. Misschien een aktielijst maken? Net als op het werk vroeger? Waardoor alle projecten die onder handen zijn allemaal hun beetje aandacht krijgen?

Advertenties