Warm

En niet alleen nu, terwijl ik dit berichtje schrijf, nee, ook tijdens onze korte vakantie in Duitsland. Met 30+ graden Celsius liepen wij over de Königsallee, de Kö zoals de Düsseldorfers deze lange straat liefkozend noemen. Als het ons te heet onder de voeten werd, snel een terrasje opgezocht en ik kan zeggen dat een biertje in die hitte heel aangenaam is. Düsseldorf heeft een prachtige Altstadt en ook langs de Rijn was het heerlijk verpozen, zeker een stad waar wij nog een keer naar terug zullen gaan.

Op zaterdag met de boot van Oberwesel naar Rüdesheim, op het heetst van de dag door de Drosselgasse, snel wat eten, de boot terug vertrok al om 16.15 uur. Grappig hoor, heen deden wij er 2 1/2 uur over en terug maar 1 1/2 uur, op dat stuk  is de stroming van de rivier zeer sterk. Tijdens de tocht was er genoeg te zien aan de oevers zoals deze prachtige burcht. Sommige helemaal gerestaureerd en in gebruik als hotel, sommige volledig in puin.

2016-09-10_17-06-38_hdr1
Op de oever aan de overzijde van Oberwesel werd gewerkt aan het vuurwerk, Rhein in Flammen, dat diezelfde avond zou worden afgestoken. In het stadje zelf werden de wijnfeesten gehouden, compleet met Weinhexe; ouderwetse gezelligheid.
Het vuurwerk was zeer indrukwekkend en de wijn verrukkelijk. Gelukkig kunnen wij van de laatste nog een beetje nagenieten, want naast Brot und Küchen mochten er ook een paar flesjes wijn mee naar huis.

Van handwerken, Circles of breiwerkje, komt niet veel in deze hitte. Ben de laatste huiswerkcircles aan het voorbereiden, dit weekend zou het iets koeler worden, dus misschien toch nog een blokje af voordat wij volgende week weer bij elkaar komen.
De Hap vordert, nu de één na laatste kleur aan het breien van het middendeel en dan beginnen aan deel drie de rand.

Advertenties